Min favoritsyssla i trädgården är att så frön och föröka blommor. Det finns något magiskt i att få se det lilla lilla fröet förvandlas till en liten grön grodd med små blad fram tills det grönskar utav grönsaker eller blommor på plantan.
Just nu är jag i färd med att förodla chili och paprika inne samt planera säsongen ute. Då ser det ut såhär på köksbordet.
En röd krasse kan man lägga i salladen då blommorna är ätbara. Färgar upp och smakar gott!
Riddarsporrar med rosa malva i bakgrunden. Härliga sommarblommor!
Smaken av egenodlade tomater kan man aldrig slå. Green Zebra är en ljuvlig tomat, både till smak och färg!
Tänk att göra en sallad av helt egna grönsaker. Jag brukar lägga ringblomma i min då den ger en härlig färgkombination och är rik på antioxidanter.
Cocktailtomaten Indigo Rose är härlig att följa när den utvecklar sig från grön till blålila, sedan svart och till sist mognar den in i rött. Tänk vilken fröjd för ögat!
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Morötter har en förmåga hos mig att växa på alla håll och kanter.
Ha en trevlig dag! Jonbel