lördag 11 april 2015

Prinsar och sena julklappar...

Idag har det blivit lite trädgårdsarbete innan lunch för att sedan hinna till stallet.
När snön smälter bort så ser trädgården så trist och tråkig ut, och jag känner mig som en höna som letar mask. Går där med böjd rygg och spanar och spelar för att få syn på något liv bland allt dött.

Men nuså...nu börjar det hända saker bland kvistarna och löven. Och nog för att jag anser mig vara amatörnybörjare så ser jag iallafall lite skillnad på ogräs och de växter jag satt dit med avsikt.

Här har vi en akleja White Barlow som är på väg med sina än så länge ihopkrullade blad.

Och en liten daggkåpa. (Fast den är jag inte ansvarig för men den får vara kvar ändå)

Backsipporna visar sina ludna knoppar. Tror denna är vit.

Här har vi ett rödbladigt groblad och de sprider sig gärna.

Äntligen kommer julrosorna upp, som jag har väntat. Men tomten kommer alltid sent med dessa julklappar till mig...eller tidigt!?
Krokusarna har kommit lite här och där de senaste veckorna, men allra bäst är de när de blommar i grupp. Här är krokusen Prins Claus tillsammans med några större vita som jag inte kan namnet på.


För att hjälpa trädgården med färger så kokar jag penséer i min kittel.Tänk vad man kan ändra smak med åren. Orange har jag aldrig varit speciellt förtjust i men i år har jag tydligen fått fnatt. Jag har införskaffat inget mindre än 14 penséer som är orangea. Prins Frog får vakta dem så de inte smiter ur spannen.Nu har Motellet "Reststop for Raindrop" öppnat för säsongen. 
Välkomna små droppar på ett besök!

1 kommentar:

  1. Gillar din kittel med penséer, men koka inte upp dem. Fin färg på krokusarna, och Julrosorna är så fina. Ha det bra! Marika

    SvaraRadera